sobota, 9. junij 2012


Poiščite pravo zaščito pred soncem za svojo kožo


Potrebno je preizkušanje

Nujno je, da poleti najdete pravo zaščito pred soncem za svojo kožo. S kremami morate biti popolnoma zadovoljni, saj jih morate uporabljati vsak dan, drugače je največja verjetnost, da se boste kremi enostavno izognili, kar pa je najslabše!

Z vsako dnevno kremo, še posebej pa s sončno kremo, imate lahko občutek, da je krema težka, vaša koža pa mastna in razdražena, pore so lahko zamašene, hkrati pa imate lahko občutek premalo navlažene kože ali masten sijaj že od nanosa. Preden najdete pravo sončno kremo prav za svojo kožo, je nujno malo eksperimentirati, a če boste sledili smernicam spodaj, boste hitro našli pravo kremo z zaščitnim faktorjem, ki bo ustrezala vaši koži in vašemu žepu!

Kako pa izbrati pravi faktor (ZF)?

Čeprav lahko ljudje uporabljajo zaščitne faktorje brez vidnih posledic, ne priporočamo uporabe zaščitnih faktorjev nad 30, saj je možnost draženja in vnetja veliko višja. Predlagamo vam, da vsako kremo najprej preizkusite na notranji strani podlakti - kremo nanesite in pustite delovati nekaj ur. Če se v nekaj dneh ne pojavi rdečica ali draženje, je krema varna za vašo kožo. Vseeno morate vedeti, da to ne velja 100% tudi za kožo vašega obraza, lahko pa zmanjša možnost vnetja. Načeloma se poskusite izogniti mazanju okoli oči, da krema ne bi zašla na občutljivo sluznico, predlagamo pa vam, da poskusite kremo s sončno zaščito. Seveda pa vam priporočamo, da poleti ob soncu vedno nosite sončna očala, saj lahko z njimi preprečite nepotrebno mimiko in s tem staranje kože oziroma nastajanje gubic okoli oči.

SLEDITE NAM NA FACEBOOKU :) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar