nedelja, 10. junij 2012


7 razlogov, zakaj se naša koža guba


Kako se koža stara in guba
Ja, tečno je - pogledamo se v ogledalo in zagledamo gubice in gube, znake staranja po celem obrazu. Vidne so okoli oči, okoli ust in po čelu, in kar ni videti, da bi kdaj spet izginile! Odvisno od tega, koliko ste se izpostavljali soncu in kako ste skrbeli za svojo kožo, se gube in gubice začnejo pojavljati v srednjih dvajsetih letih. Ne glede na starost nas staranje kože vse nekako osebno prizadene, zato ponavadi porabimo tone denarja, da bi vsaj upočasnili še globlje gubanje in nadaljnje gube.
  • Dejstvo: Izdelki proti gubam ne zagotavljajo obljubljenega in so v večini velika potrata našega denarja, kar nas na koncu le razočara in razjezi.
Preden pa lahko svoj denar vložite pametno v izdelke, ki vam dejansko lahko pomagajo, morate vedeti razloge za staranje kože in proti čemu se pravzaprav borite. Ekipa Paula's Choice vam lahko pomaga razumeti zgodbo za gubami, ki jih vidite na svojem obrazu...

Kaj se skriva za gubami?

Kako se naša koža stara in kako nastajajo gube? Gre za kompleksno sosledje dogodkov, a glavni razlogi so:
  1. Poškodbe od sonca
    Ponavljajoče se izpostavljanje smrtonosnim in rakotvornim sončnim žarkom ali (bog-ne-daj) solarijem uničujejo plasti kolagena in elastina ter v koži povzročajo nastanek neobičajnih kožnih celic, ki se ne znajo obnašati kot mlade ali mladostne kožne celice. Glavni vzrok nastanka gub je torej izpostavljanje UVA in UVB žarkom, zato obvezno preverite na tej povezavi, kako se zaščititi!
  2. Genetska zasnova kože
    Barva vaše polti vpliva na to, kako se koža obnaša v primeru poškodb od sonca. Če ste podedovali temnejši ten, bo vaša koža manj prizadeta zaradi sončnih žarkov.
  3. Kronološko staranje
    Vsako leto se malo postaramo, kar seveda negativno vpliva na našo kožo, pa tudi na naše celotno telo.
  4. Izguba določenih hormonov
    Menopavza spremeni strukturo in elastičnost kože. Kaj pa je glavni znak tega? Koža postane tanka, prasketava in ne skoči več takoj na svoje mesto, ko jo malo uščipnemo.
  5. Podkožno maščevje in staranje kosti
    Kožo podpirajo kosti in maščobna tkiva. Ko se staramo, nekaj te podpore enostavno izgine ali pa se drugače razporedi po telesu, zaradi česar koža nekako uplahne.
  6. Premikanje mišic
    Deli obraza, ki jih najbolj uporabljamo za svojo mimiko (okoli oči, okoli ustnic), se najhitreje zgubajo in tam so gube najgloblje. Poleg tega pa obrazne mišice žal skozi čas ohlapnejo, zaradi česar se povesi tudi koža.
  7. Poškodbe zaščitne plasti kože
    Nezaščitena koža na soncu uničuje osnovne sestavine kože (npr. ceramide ali lecitin), koža pa je nato še bolj nezaščitena pred soncem, dimom, zrakom in onesnaženim okoljem.

Kaj pa zgodba o kolagenu?

Torej, stojite pred pultom v drogeriji in razmišljate o nakupu izdelkov, ki vsebujejo kolagen, saj proizvajalci trdijo, da bo nato vaša koža bolj napeta in manj zgubana... Sliši se res odlično, pa je to sploh mogoče?

NE! Sliši se, kot da lahko nanašanje kolagena na kožo spodbudi njegovo nastajanje v kože, a to je enostavno nemogoče. Kolagen je dodan kremam zato, ker ima dober vlažilni učinek, ne more pa vezati kolagena v vaši koži, da bi bila zato mlajša. Žal te kreme ne morejo izpolniti svojih obljub...

Vseeno pa naša koža res nujno potrebuje kolagen, saj je s tem močnejša, odpornejša in ima bolj zdravo strukturo. Dejstvo je, da vaša koža že tako ali tako najrajši sama proizvaja svoj kolagen! Zgodi pa se, da je zaradi zgoraj naštetih sedmih razlogov onemogočeno nastajanje kolagena v koži in koža se enostavno vidno postara. Nanašanje kolagena na kožo torej ne more nadomestiti kolagena v koži, kar pa še ne pomeni, da bi morali obupati, saj lahko veliko storimo za to, da je naša koža mlajša in videti bolj zdrava.

Vsak kozmetični izdelek proti gubam je vreden vašega denarja, če le lahko pomaga vaši koži, da se počuti bolje in izgleda mlajše. Da pa bi to dosegli, moramo paziti na svojo kožo in izbirati odlične izdelke, ki nam ustrezajo, ter se redno držati stroge rutine - čiščenje, toniranje, vlaženje in zaščita! Izberite izdelke, ki vsebujejo veliko antioksidantov, saj lahko koži vrnejo izgubljene snovi in pripomorejo k tvorjenju tistih snovi in take celice, ki so potrebne za zdravo in mladostno kožo. Nikoli, ampak nikoli ne pozabite nanesti kreme z zaščitnim faktorjem podnevi!

Če ne veste, kje in kako začeti, naj vas ne skrbi. Ekipa Paula's Choice vam lahko pomaga pri izboru izdelkov, ki so dejansko do popolnosti raziskani in odlično zasnovani. Preverite na Beautypedia.com.

Za tokratni članek pa le še dve dejstvi, ki ju morate vedeti:
  • Dejstvo 1: Ne obstaja magični vitamin, izvleček neke rastline ali pa kakšna druga sestavina, ki bi spremenila vaše gube v ravno kožno tkivo... Ko je guba nastala, je tam za vedno. Ne raziskujte, kako gube zravnati, ampak se osredotočite na preprečevanje nastajanja novih. Z vsakim izdelkom, ki obljublja zmanjšanje gub in gubic boste na koncu le razočarano. Tako kot vsako pametno prehranjevanje zahteva raznoliko prehrano, mora vaša koža dobiti vse potrebne snovi, da bi ostala zdrava in se lahko borila proti letom, da bi povrnila mladostnejši videz in popravila poškodbe, ter da bi lahko sama tvorila zdrav kolagen..
  • Dejstvo 2: Na tržišču res obstaja na tisoče izdelkov, ki so nam dostopni z vseh koncev sveta. Njihove trditve, da lahko vaši koži pri tridesetih povrne sijaj, ki ste ga imele pri petnajstih, so enostavno laži in zavajanje. Poiščete pa lahko izdelke, ki imajo za svoje trditve znanstvene raziskave. Preverite, da nekatere obljube dejansko držijo - nega proti staranju Paula's Choice RESIST.


SLEDITE NAM NA FACEBOOKU :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar