ponedeljek, 2. julij 2012

Kaj pa naredijo antioksidanti zame?

VPRAŠANJA UPORABNIKOV: "Kaj pod milim nebom pa lahko antioksidanti naredijo za mojo kožo?"

ODGOVOR: kot znane sestavine kozmetičnih izdelkov so antioksidanti pomembni za mladostnejšo, gladkejšo in bolj zdravo kožo, in več jih vaša krema vsebuje, bolje je.
Vedno znova nas mika, da bi sledili medijskemu pompu in si nabavili "ultra hude" superstar antioksidante ali pa vsaj serume z enim močnim, a resnica je, da en sam najboljši antioksidant ne obstaja. Obstaja pa vrsta odličnih antioksidantov, ki delujejo na različne načine in v različnih plasteh kože, da rehabilitirajo kožo po poškodbah. Ne pozabite, da uporaba le enega antioksidanta (na primer vitamina C) le kratkoročno polepša našo kožo, saj deluje le na eno plast.

Pomislite tako: samo en antioksidant v kremi je podobno, kot če bi jedli le še pomaranče - ja, super bi se počutili - nekaj časa :) Tako tudi vaša koža potrebuje celotno formulo različnih sestavin s kar največjo možno vsebnostjo tistih, ki dejansko delujejo.

Pa poglejmo, kaj antioksidanti resnično naredijo za vas. Opisali bomo tri načine, kako antioksidanti pomagajo kateremukoli tipu kože:

RAZLOG 1: Antioksidanti povečajo sposobnost kože, da se bori proti poškodbam od sonca.
Raziskave kažejo, da nanašanje antioksidantov na kožo pomaga koži izničevati znake staranja, ki jih povzročajo sončni žarki. Kadar združujemo nego z visokim zaščitnim faktorjem, nam antioksidanti pomagajo pri izgradnji kolagena v koži, s katerim se borimo proti negativnim učinkom okolja (sonca, zraka, onesnaženosti). Če to ni dober razlog za uporabo odličnega antioksidantnega seruma, pa ne vemo, kaj je!
http://www.paulaschoice-eu.com/extra-care-moisturizing-sunscreen-spf-30-with-antioxidants.html
Krema z ZF in antioksidanti
 

RAZLOG 2: Antioksidanti izničijo koži škodljive proste radikale.
Prosti radikali se na koži ustvarjajo, kadar je izpostavljena dimu, avtomobilskih izpuhom, onesnaženem zraku in celo zraku, ki ga izdihnemo. Ti "napadi", ki se iz dneva v dan in iz ure v uro dogajajo na naši koži, onemogočajo, da bi se koža kdaj resnično celila in pozdravila znake staranja.

Antioksidanti pomagajo koži izničiti proste radikale, zaščitijo osnovne funkcije varovanja kože, da se tudi sama brani pred kroničnim vnetjem zaradi prevelikega napada prostih radikalov.

RAZLOG 3: Antioksidanti ščitijo pred vnetji.
Skoraj vsak antioksidant deluje proti vnetjem, tako na koži kot v celotnem telesu. Vnetja delujejo kot tihi elementi staranja, saj podobno kot poškodbe od sonca, pogosto ne opazimo in ne čutimo, da se nekaj dogaja (ni tako, kot čutimo in vidimo poškodbe celotnega telesa ob kajenju).

Antioksidanti mirijo vnetja še preden postanejo kronična in povzročajo še večjo škodo - znake staranja, ki jih ne želimo videti, izguba čvrstnosti kože, madeži na koži, rdečica in občutljivost.

RESNICA:

Antioksidanti lahko rešujejo kožo na različne načine in delujejo od trenutka, ko ste jih nanesli. Za najboljše rezultate predlagamo, da imajo vsi vaši izdelki za nego kože vsaj nekaj antioksidantov - od seruma do dnevnega vlaženja kože, od kreme za zaščito pred soncem do pudra.


Še nekaj: antioksidanti prinašajo izjemne koristi za našo kožo, a so hkrati zelo občutljiva in krhka sestavina, ki se hitro razdeli, če je izpostavljena svetlobi ali zraku. Zato vam predlagamo, da ne kupujete krem z antioksidanti v lončkih - že po prvem odprtju bodo začeli antioksidanti razpadati, kar se bo dogajalo vsakokrat ob odpiranju kreme, dokler jih sploh ne bo več notri. Tako svoji koži ne boste zagotovili superstar nege ampak le vlaženje! Preverite najboljše antioksidante na tej povezavi.
Do prihodnjega vprašanja....

Ekipa Paula's Choice

Sledite nam na FACEBOOK-U :)
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar