sreda, 4. julij 2012

Kako antioksidanti delujejo proti gubam?

Antioksidanti in gubice


http://www.paulaschoice-eu.com/catalog/skintype?skintype=Wrinkles%20and%20Normal%20to%20Oily%20Skin&color=e3e5d6

Antioksidanti so nujni!

Antioksidanti so tako pomembni, da jih moramo v telo vnašati preko prehrane, v kozmetiki pa so nujni tudi za našo kožo. Kadar jih nanašamo ali zaužijemo, antioksidanti zmanjšajo poškodbe, ki jih povrzočajo onesnaženo okolje, sončni žarki, umazan zrak in drugi škodljivi vplivi. Antioksidanti "lovijo" proste radikale, raziskave pa kažejo, da izničevanje prostih radikalov izredno pozitivno vpliva na vse tipe kože.

Staranje, rak, obolenja, resneješ bolezni ali gube - vse to so neposredne ali pa vsaj posredne posledice prostih radikalov. Antioksidanti igrajo večinsko vlogo pri upočasnjevanju posledic negativnih učinkov prostih radikalov.  Dejstvo je, da so antioksidanti tako pomembni za telo (in seveda kožo kot največji organ), da se po svetu na tisoče raziskovalcev ukvarja samo z njimi. Veliko jih je namreč prepričanih, da bi lahko s pravim koktejlom antioksidantov iznašli eliksir mladosti.


Kadar govorimo o gubah, lahko potrdimo, da prosti radikali onemogočajo tvorbo kolagena in celotno delovanje kože. Odlični kozmetični izdelki, tako v tekočih kot v čvrstejših različicah )od gelov do serumov in krem) bi morali vsebovati močno formulo različnih a zelo stabilnih antioksidantov, da bi zmotili proste radikale v koži in je ne bi mogli poškodovati.


Ne iščite čudeža


Ne obstaja čudežni eksotični antioksidant (niti v melonah iz juga Francije in ne iz čudežne tropske rastline, ki raste le ob Amazonki), ki bi vaši koži povrnila mladost najstniških let. Po drugi strani pa obstaja veliko učinkovitih antioksidantov za kožo, ki jih lahko vnesemo preko prehrane ali v kremah - zeleni čaj, izvlečki grozdja, vitamin c.., ki jih strokovnjaki poznajo pod imeni idebenone, epigalokatehin-3-galat, or superoksid dismutas. V samih kozmetičnih izdelkih pa šteje to, koliko jih je - več jih je, bolje za kožo. Raziskave kažejo, da se koža najbolje obnaša, če nanjo nanašamo pravilno mešanico antioksidantov in ne le enega. Dobra novica je torej ta, da so kozmetična podjetja že ustvarila kreme, ki so polne eliksirja mladosti - preverite tudi pri Paula's Choice!




Povezava med antioksidanti in gubami


V mladosti je naša koža napolnjena z antioksidanti, ki jo branijo pred škodljivimi vplivi okolice, še posebej pred poškodbami od sončnih žarkov. Le-ti so primarna težava za staranje, drugi vplivi iz okolja imajo le malo negativnih posledic na kožo (npr. odraščanje in puberteta, hormonske spremembe, menopavza, obolenja...). Uporaba izdelkov, ki kožo dražijo, še dodatno onemogoča koži, da bi sama tvorila dovolj veliko antioksidantov. Če v vsakodnevni negi ne nanašamo na kožo dovolj antioksidantov, in hkrati ne poskrbimo tudi za vnašanje zadostne količine preko prehrane, se celice kolagena v koži razgradijo, DNK naše kože se spremeni in naša koža se postara - zguba se, ne more se braniti pred soncem in tako dalje...

Takojšnji rezultati?

Čeprav vemo, da nanašanje antioksidantov pomaga pri boju proti prostim radikalom, vam še tako dobri antioksidanti ne morejo povrniti kože, ki ste jo imeli pri dvajsetih letih. Trditve, ki jih pripisujejo tem čudežnim sestavinam, so pogosteje laž kot resnice in so pogosteje marketinškega izvora kot ne. Dejstvo je, da morda sploh ne boste opazili nikakršne razlike na sami koži, kar pa še ne pomeni, da se na vaši koži ni nič spremenilo. Antioksidanti lahko pomagajo pri celičnem delovanju vaše kože, zvišujejo nivo kolagena v koži, izboljšajo elastičnost kože in zmanjšajo negativne učinke, ki jih ima na vašo kožo sonce. Zato je vaša koža lahko mlajša na pogled, občutek pa je vsekakor boljši. Za antioksidante na koži velja enako kot za prehranjevanje z zdravo prehrano - ne gre čez noč. Več antioksidantov boste nanesli nase in vase, boljše se boste počutili in mlajše boste izgledali!


Poiščite zase najboljši serum, poln antioksidantov :) 

Do prihodnjič,



Ekipa Paula's Choice




Sledite nam na FACEBOOK-U :)


Information on antioxidants and free-radical damage comes from a number of scientific journals, including these devoted to the subject of antioxidant research and activity: Free Radical Research, Free Radical Biology and Medicine, Antioxidants and Redox Signaling, Oxidative Stress and Aging, Journal of Anti-Aging Medicine,Mechanisms of Ageing and Development, Photochemical & Photobiological Sciences, Photodermatology,Photoimmunology, Photomedicine, and Photochemical & Photobiological Sciences.

Ni komentarjev:

Objavite komentar