sreda, 11. julij 2012

Za koga pa je linija RESIST?

Ali RESIST linija res deluje proti staranju bolje od drugih izdelkov?

Od lansiranja linije RESIST proti staranju lahko rečemo, da nas po teh izdelkih najbolj sprašujejo. Veliko vprašanj dobimo na temo, kako naj RESIST linijo uporabljajo kot del svoje dnevne nege kože, vprašanja pa se seveda pojavljajo tudi, kakšne koristi prinaša Paula’s Choice Resist linija v primerjavi z drugimi izdelki. Spodaj smo zapisali najpogostejša vprašanja in odgovore ter seveda povezave, ki bi vas znale zanimati.

Vprašanja:
  • Je RESIST linija le za zrelo kožo?
  • Imam 20 let, sem premlada za uporabo RESIST izdelkov?
  • V čem so RESIST izdelki drugačni od mojih trenutnih Paula’s Choice izdelkov (recimo Skin Balancing, Moisture Boost, or Skin Recovery)?
  • Pri kom RESIST linija najbolj deluje?
Pri Paula's Choice smo se potrudili in ustvarili linijo RESIST tako, da je postala obsežna kolekcija izdelkov proti staranju. Ne bi vas smelo presenetiti, da imajo prav tako naše druge linije Skin Balancing, Skin Recovery, Moisture Boost in Hydralight tudi učinkovine proti stranju.

Paula’s Choice kolekcije (razen RESIST linije) so v prvi meri namenjene posameznemu tipu in potrebi kože. Kot primer naj navedemo Skin Recovery linijo, ki zagotavlja, da je vaša koža manj nadražena in bolj navlažena, namenjena pa je suhi do zelo suhi koži. Po drugi strani pa so Skin Balancing izdelki lažji in bolje nadzorujejo mastnost kože za tiste, ki imajo mešano ali mastno kožo. Tudi ti izdelki imajo sestavine proti staranju, ki so vpete v že tako odlične formule, saj so polne antioksidantov in sestavin, ki pomagajo kožnim celicam delovati tako kot v rani mladosti. Razlika med temi linijami in RESIST izdelki je torej, da v prvi meri niso namenjene proti staranju, medtem ko je Resist linija namenjena prav temu.

OK … V čem se torej RESIST linija razlikuje?
Izdelki linije RESIST so večinoma bolj kompleksno sestavljeni od ostalih izdelkov Paula’s Choice, saj vsebujejo več sestavin proti staranju v inovativnihi formulah, ki branijo kožo pred staranjem in izboljšujejo ten kože.

Kot smo že omenili, izdelki RESIST linije se od drugih izdelkov Paula’s Choice razlikujejo zato, ker je njihova primarna naloga bolj proti staranju, šele v drugem tiru pa so različnosti v tipu kože. RESIST kolekcija je pravzaprav linija izdelkov za različne tipe kože, vendar odlično delujejo tudi posamezni izdelki, zato jih z lahkoto kombinirate z izdelki, ki ste jih izbrali za namensko nego kože glede na njen tip.

Čeprav je RESIST linija namenjena različnim tipom kože, se vam lahko zgodi, da vam bo kak izdelek bolj ustrezal iz kake druge kolekcije, medtem ko vam bo nekaj Resist izdelkov ustrezalo bolje od drugih. Svetujemo vam, da poskusite eno od spodnjih kombinacij glede na tip kože. Za vas smo sestavili pravo dnevno rutino - ne bo vam žal, če jo boste kar takoj preizkusile!

Normalna do suha koža

Normalna do suha koža: ZJUTRAJ

1. Kožo očistite z RESIST Optimal Results Hydrating Cleanser
2. Tonirajte in navlažite kožo z RESIST Advanced Replenishing Toner
3. Navlažite in obnovite svojo kožo z RESIST Daily Smoothing Treatment 5% AHA
4. Znake staranja negujte s Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum
5. Zaščitite in navlažite svojo kožo z RESIST Cellular Defense Moisturizer with SPF 25 & Antioxidants

Normalna do suha koža: ZVEČER

1. Kožo očistite RESIST Optimal Results Hydrating Cleanser
2. Tonirajte in navlažite kožo z RESIST Advanced Replenishing Toner
3. Navlažite in obnovite svojo kožo:
4. Znake staranja negujte z Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum
5. Navlažite z RESIST Barrier Repair Moisturizer

Posena nega za zelo suho kožo: Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Mešana ali mastna oža oziroma koža z mozolji, aknami

Mešana ali mastna koža oziroma koža z mozolji, aknami: ZJUTRAJ

1. Kožo očistite z Skin Balancing Cleanser
2. Tonirajte in navlažite s Skin Balancing Toner
3. Obnovite kožo s Skin Perfecting 2% BHA Liquid
4. Znake staranja negujte z RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum
5. Zaščitite in navlažite svojo kožo s Skin Balancing Daily Mattifying Lotion SPF 15 & Antioxidants

Mešana ali mastna koža oziroma koža z mozolji, aknami: ZVEČER

1. Kožo očistite z Skin Balancing Cleanser
2. Tonirajte in navlažite s Skin Balancing Toner
3. Obnovite kožo:
4. Znake staranja negujte z RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum
5. Navlažite kožo in posvetlite rdeče madeže z RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator

Posebna nega za zelo mastno kožo Skin Balancing Carbon Mask

Kdaj naj začnem uporabljati izdelki proti staranju?



Besede proti staranju imajo v kozmetični industriji neverjetno veliko različnih pomenov, saj si jih vsak proizvajalec predstavlja po svoje. Tako imenovali ‘anti-aging’ izdelki so tako za mlade kot za starejše, večinoma pa predstavljajo izdelke, ki naj bi bili uporabljeni po določenih letih - kot neke vrste kožna matura :) A kot smo že nekoč omenili v mitih, leta ne pomenijo kožnega tipa in zatorej niso kriterij pri izboru izdelkov. Ne poznamo magične meje, ko naj bi začele uporabljati izdelke proti staranju, prav tako kot ne poznamo pravih let, da se začnemo prehranjevati z zdravim sadjem in zelenjavo - to moramo početi celo življenje. Ne moremo začeti prezgodaj, prav tako ni nobenega razloga, da bi čakali trenutek, ko bodo na naši koži vidni prvi znaki staranja - vse, kar storimo zase, je naša naložba za prihodnost. Dobra krema danes je lepa koža jutri!

V idealnem primeru bi izdelke proti staranju uporabljali za popravilo škode, ki nastane ob zmanjšanem delovanju kolagena v koži, ter zato, da bi naša koža delovala pravilno in mladostno. Sestavine, ki so najbpomembnejše pri negi kože "proti staranju" so:
  • Antioksidanti, ki stimulirajo nastanek kolagena in krepijo kožo.
  • Sestavine za vezna tkiva v koži in sestavine, ki pomagajo koži zaceliti poškodbe.
  • Koža nujno potrebuje vlaženje bodisi z alfa-hidroksi kislino (AHA) ali pa beta-hidroksi kislino (BHA).
  • Večkrat dnevno je nujno nanašati na kožo zaščitni faktor, ki je višji od 15. UV poškodbe so številka ena za prezgodnji nastanek gub in gubic, temnih madežev, staranja kože in kožnega raka.
Ali se lahko koža navadi na določeno sestavino proti staranju, ki zato ne deluje več?

To nas stalno sprašujejo... Imamo kontra-vprašanje: ali se lahko telo navadi vitaminov iz sadja, ki zato ne delujejo več? Ne. Torej je naš odgovor ne! Koža se ne navadi določenih sestavin, ker jih potrebuje, kot naše telo potrebuje dnevno dozo sadja in zelenjave, špinačo in jabolka in hruške in še kaj, pa če imamo 21 ali 70 let. Starost torej ni pomembna in vaša koža ne more postati odporna na določeno sestavino, ki jo potrebuje.

Pomembno je tudi, da koži dajemo vse sestavine, s katerimi lahko deluej mlajše, ter se izognemo vsem dejanjem, ki bi pospešili staranje naše kože - sončenje, pretežka ličila ... Izdelki, ki imajo dražeče sestavine, kajenje, sončenje, izdelki v lončkih, po katerih packamo vsak dan ... vse to pospešuje staranje, zato se temu izgobajmo, če ne želimo, da bo naša koža še prej še starejša!

Za danes smo napisali res veliko in zdi se nam, da je sedaj jasno, kako sestaviti svojo dnevno nego tudi z izdelki linije RESIST proti staranju. Če imate še kakšno vprašanje, smo vedno veseli vsakega stika na Facebooku ali info@paulaschoice.si, kjer lahko tudi naročite vzorčke linije RESIST: za samo 6,98 € dobite kar 11 vzorčkov za vsaj dvakratno uporabo!




Lep pozdrav do prihodnjič,


ekipa Paula's Choice Slovenija




SLEDITE NAM NA FACEBOOKU :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar